על פי פרסומים מראשית השנה (2022), בישראל משווקים כיום הרבה מאוד סוגים של רכבים חשמליים. קרוב ל-40 דגמים שונים, אשר המשותף לכולם הוא הצורך בעמדות טעינה לצורך טעינת הסוללה החשמלית. אם אתם מתגוררים בבית משותף, יתכן מאוד שתרצו להתחדש עם רכב חשמלי חדיש, בתנאי שיהיה לכם נוח להטעין אותו. בשורות הבאות נסביר על נוהל התקנת עמדות בבתים משותפים, לטובת בעלי רכבים חשמליים.
האם נוהל התקנת עמדות בבתים משותפים מחייב את הסכמת כל הדיירים?
המחוקק בישראל כבר מבין את הצורך להסדיר את נושא התקנת עמדות טעינה בבתים רבי קומות. החוק הרלוונטי שנכלל בחוק ההסדרים אומר שאין חובה בהסכמת כל הדיירים לצורך התקנת עמדת טעינה. על פי המסתמן, הנטייה היא להמשיך ולאפשר לכל דייר בבית משותף להתקין את התשתית למטרת טעינת רכב חשמלי. נציג בהמשך מתי צריך הסכמה ומתי אין צורך לקבל הסכמה בכתב מהוועד או מהדיירים האחרים.
התנאים שבהם אפשר להתקין עמדה פרטית לטעינה בבית משותף
כאשר לדייר בבית משותף ישנה חניה הרשומה על שמו, ניתן להתקין בה עמדת טעינה בהינתן כמה תנאים:
- השימוש בחשמל נעשה דרך המונה הפרטי של הדייר.
- התקנה כחוק – על ידי גורם מקצועי, חשמלאי בעל הסמכה.
- התקנה אסתטית – ההתקנה צריכה לשמור על חזות הבניין.
- ללא הפרעה לאחרים – התקנת עמדת הטעינה הפרטית לא תפגע ביכולת הדיירים האחרים להשתמש ברכוש המשותף.
- צריך להודיע מראש לוועד על ההתקנה המתוכננת, מבעוד מועד (15 יום או יותר).
מתי נדרשת הסכמה של הוועד
במידה ודייר בבית משותף רוצה להתחבר למונה המשותף של הבניין, לצורך חיבור עמדה לטעינת רכב חשמלי, יש צורך לקבל היתר מהוועד. כמו כן צריך להגיע להסכם לגבי כיסוי הוצאות החשמל לטעינה, על ידי הדייר. במידה ואין התנגדות, ניתן לבצע התקנה. אם יש התנגדות, עליה להיות מטעמים ענייניים.
עמדה משותפת לכל הדיירים
אם רוצים להתקין עמדה בחניה משותפת של כל הבניין, הרי שהדבר טרם הוסדר לחלוטין בחקיקה. ככלל, יש צורך בהסכמת הוועד. בנוסף יש להסדיר השתתפות בעלויות ההתקנה, על ידי בעלי הרכבים החשמליים. למידע נוסף אודות התקנה – איווטק עמדות טעינה לרכבים חשמליים.
מעוניינים לדעת עוד על מערכת בקרת עומסים לבינינים משותפים
מוזמנים להיכנס לדף הבא : מערכת לניהול עומסים דינמי בבינינים משותפים