עוד ועוד רכבים חשמליים נוסעים כעת בכבישי ישראל. המספר הזה עומד לגדול בקצב מהיר בשנים הבאות, כאשר צופים הוזלה במחיר הרכבים הללו. אם אתם שוקלים לרכוש רכב חשמלי או מתעניינים בהתקנת עמדת טעינה, תרצו בוודאי לדעת אחת ולתמיד כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי. יש להביא בחשבון שמהירות הטעינה תלויה בכמה גורמים שנסקור להלן.
במה תלויה מהירות ההטענה
אז כמה זמן לוקח להטעין רכב חשמלי באמת? לכולם כבר ברור כי חברות רכב מובילות כבר יודעות לספק רכבים חשמלים איכותיים, אמינים ועדכניים. מכיוון שישנם סוגים שונים על עמדות טעינה, זמן ההטענה מאוד תלוי בסוג עמדת ההטענה ובטכנולוגיה שעל פיה היא נבנתה. אבל זה לא הגורם המשפיע היחיד. מהירות הטעינה תלויה בהספק (קילו וואט) החשמלי ובהספק שהממיר ברכב יודע לקבל. יש משמעות לסוג הסוללה ולקיבולת שלה.
משך טעינה בהתאם לסוג הטעינה
- טעינה על ידיי שקע ביתי, באמצעות מטען ייעודי נייד 3.5 קילו וואט – טעינה איטית. בין 15-18 שעות טעינה הסוללה יכולה להספיק לכ-250 – 400 ק”מ נסיעה תלוי בגדול סוללת הרכב ובספיקת החשמל שלה
- עמדת טעינה סטנדרטית AC בעלת תשתית חד פאזית על בסיס 7 קילו וואט :
טעינה סבירה . בין כ 8 – 12 שעות טעינה הסוללה יכולה להספיק לכ-250 – 400 ק”מ נסיעה תלוי בגדול סוללת הרכב ובספיקת החשמל שלה. כמובן טעינה מיטבית תלויה בכמות האמפר שהתשתית מסוגלת לתת. - עמדת טעינה סטנדרטית AC בעלת תשתית תלת פאזית על בסיס 21 קילו וואט :
טעינה ביתית מהירה. בין כ 3 – 5 שעות טעינה הסוללה יכולה להספיק לכ- 250 – 400 ק”מ נסיעה תלוי בגדול סוללת הרכב ובספיקת החשמל שלה. שוב חשוב להבין שטעינה מיטבית תלויה בכמות האמפר שהתשתית מסוגלת לתת. - עמדת טעינה מהירה DC – טעינה של הסוללה כמעט לרמה מלאה, תוך פרק זמן של דקות (עד שעה מקסימום, בדרך כלל הרבה פחות). עמדות טעינה על בסיס 50 קילו וואט או מהירות יותר, על בסיס 150 – 300 קילו וואט. שעת טעינה יכולה לספק כ-250 קילומטר לנסיעה ואפילו יותר.
דגש חשוב, הממיר ברכב נועד להמיר את המתח שמגיע ב-AC למתח DC. כלומר, אם משתמשים בתלת פאזי אבל ההספק של הממיר ברכב נמוך, עדיין מהירות הטעינה לא תגיע למקסימום. רוצים לדעת עוד על עמדות טעינה או לבצע הזמנה? מומחי חברת EVTECH לשירותכם.
לחצו כאן לפרטים נוספים אודות עמדת טעינה לרכב חשמלי לעסקים